Καλοκαίρι και γυναικολογικά προβλήματα

0
97

Καλοκαίρι και γυναικολογικά προβλήματα.
Η σωστή αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα.

Κολπίτιδα και κυστίτιδα: Το mamafagito.gr σου παρουσιάζει τους δύο συχνότερους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες πηγαίνουν στο γυναικολόγο το καλοκαίρι.

Κολπίτιδα
Οι συνήθεις κολπίτιδες εκδηλώνονται με κνησμό στην περιοχή, αίσθημα καψίματος, επώδυνη ούρηση, κίτρινες πηχτές εκκρίσεις και δυσάρεστη οσμή.
Πώς να αντιμετωπίσεις την κολπίτιδα: Η θεραπευτική αγωγή εξαρτάται από το μικρόβιο και μπορεί να πάρει τη μορφή κολπικού υπόθετου ή αλοιφής που θα συστήσει ο γιατρός σου. Απαραίτητο είναι το προφυλακτικό (ή και η αποχή από τις ερωτικές επαφές) καθώς και η σχολαστική υγιεινή με ένα απαλό σαπούνι φιλικό στον κόλπο.Απόφυγε τα στενά ρούχα και εσώρουχα, την άμμο και τα βρεγμένα μαγιό καθώς ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων.

Κυστίτιδα
Όταν μιλάμε για κυστίτιδα, εννοούμε τη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, η οποία αποτελεί το 90% των γυναικείων ουρολοιμώξεων και οφείλεται κατά κανόνα στην ύπαρξη κάποιου μικροβίου που εισέρχεται στην κύστη από την ουρήθρα. Ως γυναίκες έχουμε μικρότερη ουρήθρα σε σχέση με τους άντρες, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να φτάνουν ευκολότερα στην κύστη μας.Με την κυστίτιδα, θα νιώσεις τσούξιμο κατά την ούρηση, θα έχεις συχνουρία, τα ούρα σου μπορεί να είναι θολά ή να έχουν σκούρο χρώμα και αίμα.
Πώς θα αντιμετωπίσεις την κυστίτιδα: Για τη θεραπεία της κυστίτιδας χορηγούνται συνήθως αντιβιοτικά. Μια καλλιέργεια ούρων θα γνωστοποιήσει το μικρόβιο που σε ταλαιπωρεί και ο γιατρός σου θα σου προτείνει την αντιβίωση που σου ταιριάζει ακριβώς.Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό ώστε να μη μένουν μικρόβια στην κύστη σου.Επίσης καλό είναι να επισκέπτεσαι την τουαλέτα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.

Το mamafagito.gr τονίζει:
Για κάθε γυναικολογικό σου πρόβλημα μη διστάσεις να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here