Κέικ με μανιτάρια

0
215

Δοκιμάστε αυτό το γευστικό αλμυρό κέικ του mamafagito.gr και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά

400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1/2 κ.γ ρίγανη

Aλάτι-πιπέρι

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα θυμάρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πέσει ο όγκος τους. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά μέχρι να χάσουν την περιττή υγρασία. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη, το υπόλοιπο θυμάρι, τη ρίγανη, το ξύσμα από το λεμόνι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο χυλό. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με αλεύρι και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και να πάρει χρώμα εξωτερικά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here