Ρύζι με ξηρούς καρπούς
Έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων!
Μία συνταγή από το mamafagito.gr για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.
Υλικά
2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι
100 γραμμάρια κάσιους
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
1 φλιτζάνι του ελλ. καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/4 κουτ.γλ. κανέλα
1/4 κουτ.γλ κάρυ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και τσιγαρίζετε το ρύζι.Προσθέτετε 2 ποτήρια νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει.Θέλουμε να απορροφήσει όλο το νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο.Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κάσιους το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι,την κανέλα και το κάρυ.
Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού.
Ανακατεύετε και απολαμβάνετε!
Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr