Κοινά συμπτώματα περιόδου και εγκυμοσύνης

0
270

Το mamafagito.gr σας παρουσιάζει τα πιο συχνά κοινά συμπτώματα περιόδου και εγκυμοσύνης,αλλά και τις μικροδιαφορές τους.

Κηλίδες αίματος και υποψία περιόδου
Λίγες κηλίδες αίματος μπορεί να είναι ένδειξη ότι το γονιμοποιημένο έμβρυο έχει εμφυτευτεί στη μήτρα- ένα σύμπτωμα που εκδηλώνεται περίπου στο 25% των γυναικών που περιμένουν παιδί. Επομένως, αν παρατηρήσετε ότι για κάποιες μέρες είχατε ελαφρά αιμορραγία η οποία σταμάτησε, μην συμπεράνετε αμέσως ότι πρόκειται για περίοδο. Συνήθως, αυτό συμβαίνει την 10η με 14η μέρα μετά τη σύλληψη και έχει μικρή διάρκεια.

Πόνοι στην κοιλιά ή στη μέση
Οι γνωστοί στις περισσότερες γυναίκες πόνοι περιόδου. Σύμπτωμα που προειδοποιεί τις γυναίκες ότι έρχεται η περίοδος τους και τις αποθαρρύνει καθώς θεωρούν ότι δεν επετεύχθει εγκυμοσύνη. Κακώς όμως τις αποθαρρύνει, γιατί οι πόνοι περιόδου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ότι έχει ξεκινήσει να μεγαλώνει η μήτρα.

Πρησμένο και ευαίσθητο στήθος
Χαρακτηριστικό σύμπτωμα και των δυο περιπτώσεων. Σε περίπτωση όμως εγκυμοσύνης είναι πιθανό να γίνουν πιο “έντονες” οι φλέβες στο μαστό και να αλλάξει το χρώμα στις θηλές.

Πρήξιμο στην κοιλιά
Στην περίπτωση της περιόδου σχετίζεται με την κατακράτηση υγρών ενώ στην περίπτωση της εγκυμοσύνης σχετίζεται με τις ορμονικές αλλαγές. Στην περίπτωση της περιόδου το πρήξιμο φεύγει ενώ στην εγκυμοσύνη μένει για καιρό!

Κούραση
Λίγο πριν την περίοδο, η κούραση μας καταβάλλει και νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε συχνά διαλείμματα από κάθε δραστηριότητα. Στην εγκυμοσύνη, η κόπωση δεν μένει μόνο εκεί- συνοδεύεται και από υπνηλία, λόγω των υψηλών επιπέδων της προγεστερόνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ