Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση θα επεκτείνει το συγκεκριμένο μέτρο σε τουλάχιστον 4 νέες επαγγελματικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με το Star, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί αρκετά γρήγορα, καθώς η κυβέρνηση περιμένει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να δώσει έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer για να χορηγείται κανονικά όπως όλα τα εμβόλια (π.χ. όπως της γρίπης), καθώς μέχρι στιγμής έχει λάβει επείγον έγκριση, λόγω της πανδημίας.
Ακολουθώντας λοιπόν, τα βήματα των ΗΠΑ, μετά την έγκριση που έδωσαν τα CDC, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί στις εξής επαγγελματικές κατηγορίες:
– ΚΕΠ
– ΕΦΟΡΙΑ
– ΕΦΚΑ
– Αστυνομία και οι ένστολοι στο σύνολο τους
Υπενθυμίζεται, πως ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις παραπάνω κατηγορίες.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στο Mega στις 28/9 και τόνισε τα εξής:
«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται».
Σημειώνεται, πως από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Συγκεκριμένα, η αναστολή εργασίας προβλέπει:
– Αναστολή καθηκόντων
– Επιστροφή μισθού
– Όταν εμβολιαστούν και επιστρέψουν στην εργασίας τους το πιθανότερο είναι να βρεθούν σε άλλη θέση καθώς οι ανάγκες θα έχουν διαφοροποιηθεί
ΣτΕ: «Όχι» στους υγειονομικούς για το «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Το Συμβούλιο της Επικρατείας και συγκεκριμένα το Γ’ Θερινό Τμήμα του απέρριψε τις αιτήσεις 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων σε νοσοκομεία με τις οποίες ζητούσαν το «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.
Ειδικότερα, για το θέμα αυτό εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες.
Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.
ieidiseis.gr