Πατατόπιτα νηστίσιμη

Υπέροχη πατατόπιτα, εύκολη με πουρέ πατάτας, από το mamafagito.gr

Υλικά

6 φύλλα για πίτες

3 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες

1 πράσσο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί

1 πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια

1 κ.σ. φυτικό βούτυρο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλ.ελιές κομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα για 20 λεπτά με μισή ώρα.Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ξερό κρεμμυδάκι χοντροκομμένο μαζί με τα μανιτάρια, κομμένα κι αυτά σε μεγάλα κομμάτια για 5 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το πράσσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν για περίπου ένα τέταρτο. Λιώνουμε τις βραστές πατάτες με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και τις ελιές, ανακατεύουμε καλά και έπειτα ρίχνουμε και τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύουμε να γίνουν όλα τα υλικά ένα ομοιόμορφο μείγμα μαζί με τον πουρέ πατάτας. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Καλό είναι να δοκιμάζουμε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης αυτής της συνταγής, για να είμαστε σίγουροι πως έχει αρκετό αλάτι το φαγητό.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί για πίτες και στρώνουμε ένα-ένα τα τρία φύλλα, λαδώνοντας κάθε φορά καλά. Τα φύλλα πρέπει να προεξέχουν από το σκεύος.Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, αλατοπιπερώνουμε μία τελευταία φορά και στρώνουμε τα άλλα τρία φύλλα από πάνω με προσοχή και λαδώνοντάς τα και αυτά. Μαζεύουμε καλά τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρή η ζύμη και δεν ψηθεί καλά. Χαράσσουμε τα κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προαιρετικά ρίχνουμε λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τακτικά μετά τα σαράντα λεπτά ψησίματος.

Η νηστίσιμη πατατόπιτά μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,068ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Ηπειρώτικη κοσμιρή

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένας χυλός που ψήνεται και δημιουργεί πανδαισία γεύσεων και νοστιμιάς. Με τα αρώματα των τυριών που λιώνουν...

Εύκολα μελομακάρονα μπύρας

Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα. Υλικά 1 φλ. λάδι 1 φλ. μπύρα 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. σόδα 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα ξύσμα από...

Η μυρωδιά των Χριστουγέννων σε ένα βάζο!

Τι πιο ωραίο δώρο από τις μυρωδιές των Χριστουγέννων. Και όμως. Μπορείτε να κλείσετε όλη την μαγεία των Χριστουγέννων σε ένα βάζο με αυτή...

Αρωματικοί κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα σπίτι τα Χριστούγεννα. Συνταγές για κουραμπιέδες υπάρχουν πάρα πολλές αλλά αυτοί οι αφράτοι και μυρωδάτοι...

Ρυτίδες ματιών: 3 βήματα για την αντιμετώπισή τους

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις από το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι....