Ραγδαίες εξελίξεις! Έτσι πέθαναν Μαλένα και Ίριδα

0
91

«Δεν βρέθηκε κεταμίνη στα άλλα παιδιά»
«Μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο όταν δεν έχουμε ικανοποιητικά στοιχεία και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφορικά με το εάν μπορούν να αξιοποιηθούν μετά από τόσο καιρό τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από τα δύο άλλα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους.

«Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, τον ασφυκτικό θάνατο».

Αναφερόμενος στο αν βρέθηκε κεταμίνη στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα τόνισε ότι η συγκεκριμένη ουσία που προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας εξετάστηκε και στα δύο παιδιά και αποκλείστηκε. «Το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, εξέτασε τις ιστολογικές εξετάσεις του πρώτου. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί των αποτελεσμάτων. Προφανώς στα δύο παιδιά δεν υπάρχει κεταμίνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, στην Ίριδα που ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας που πέθανε, «έχουμε σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν ουσιαστικά σε συγκεκριμένη αιτία έλλειψης οξυγόνου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι και στα δύο παιδιά έχουμε τραύματα στις έξω αεροφόρους οδούς, τραύματα τα οποία τώρα, στην δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση εκτιμώνται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως επανέλαβε ο ιατροδικαστής, πιθανά στην πρώτη έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας να υπήρχαν αστοχίες. «Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, αλλά και είδος θανάτου: ασφυκτικό θάνατο» είπε και πρόσθεσε ότι εξαρχής «ο ασφυκτικός θάνατος ήταν ένα από τα επικρατέστερα σενάρια».

«Στο βρέφος, πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε έναν εγκέφαλο ο οποίος νοσούσε από έλλειψη οξυγόνου. Σε συνδυασμό με τα τραύματα που είχε το βρέφος και παράλληλα ένα πανάκι με αίμα αντιλαμβάνεστε γιατί ακριβώς κατευθυνόμαστε. Ουσιαστικά βεβαιώνεται μία τέτοια αιτία θανάτου», δήλωσε ο κ. Λέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ