Νηστίσιμη αλευρόπιτα με ελιές και ντομάτα

Δοκιμάστε τη συνταγή του mamafagito.gr για υπέροχη πιτούλα που θα απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά

3 ποτήρια νερό

3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για τον πάτο του ταψιού και για την επιφάνεια της πίτας)

ελιές σε κομματάκια

ντομάτα σε κυβάκια

ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για να κάψει, ούτως ώστε όταν πέσει στο ταψί ο χυλός μας να κάνει ωραία κρούστα από κάτω. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το χυλό. Βάζουμε τα δύο πρώτα υλικά σε ένα μπολ και να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τις ελιές και τη ντομάτα και ανακατεύουμε απαλά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο διάσπαρτα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
383ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα