Εκτακτες ανακοινώσεις για αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ

0
128

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 11.00 θα κάνει ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας για το Νέο Οδικό χάρτη.

Τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κατά πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές σε βασικούς πυλώνες και πιο συγκεκριμένα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα τεστ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει πως αυτό που συζητείται είναι να μην ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι εμβολιασμένοι και μη πολίτες θα έχουν «ελευθέρας» για όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους -όπως για παράδειγμα θερινά σινεμά, θέατρα, συναυλίες και εξωτερικούς χώρους εστιατορίων- και δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Ο δεύτερος πυλώνας του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων φαίνεται πως αφορά στα self test, τα οποία όπως όλα δείχνουν οδεύουν προς χαλάρωση μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Κατά πληροφορίες, τα υποχρεωτικά τεστ (PCR, rapid και self) βαίνουν προς κατάργηση για εργαζόμενους σε σχολεία και μαθητές.

Ωστόσο, ο τρίτος πυλώνας προστασίας από τον κορoνοϊό, δηλαδή η χρήση μάσκας θα παραμείνει ως μέτρο προστασίας.

Και αυτό γιατί θεωρείται ήπιου χαρακτήρα και εφαρμόζεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ