Εντολή για εκταφή της Τζωρτζίνας – Θέλουν το tablet που της έβαλε στον τάφο η Πισπιρίγκου

0
91

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο τελευταίο αντίο στην κόρη της ζήτησε να αφήσει τη συσκευή tablet με την οποία, όπως έλεγε, «έπαιζε συνεχώς η Τζωρτζίνα».

Εισαγγελική εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας αναμένουν οι αρχές, για να ανασύρουν το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του 9χρονου κοριτσιού και το οποίο τοποθέτησε εκεί η μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η διαδικασία που θα δρομολογηθεί τις επόμενες ημέρες, αποφασίστηκε μετά την μακάβρια αποκάλυψη για το “θαμμένο” tablet που έγινε στον αέρα της εκπομπής “Φως στο τούνελ”.

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, φαίνεται ότι στο τελευταίο αντίο στην κόρη της, ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε» η Τζωρτζίνα, μέσα στο μνήμα. Υπενθυμίζεται ότι χθες κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα κατά την οποία κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τα ευρήματα έχουν οδηγηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να αναζητηθούν επικοινωνίες και περιηγήσεις της 33χρονης μητέρας στο διαδίκτυο τα επίμαχα χρονικά διαστήματα πριν και μετά τον θάνατο κάθε παιδιού.

Και άλλη θανατηφόρα ουσία στην Τζωρτζίνα;
Μπορεί να έγινε γνωστό πως βρέθηκε η ουσία της κεταμίνης στην 9χρονη αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, γίνονται έρευνες και για δεύτερη ουσία.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στο ΜEGA, την Παρασκευή (01/04), η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, ανέφερε: «Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε, μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο MEGA: «Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί».

Εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα
Πέρα από την κεταμίνη, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην 9χρονη Τζωρτζίνα, φαίνεται πως εντοπίστηκαν ακόμα δύο ουσίες, η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ereportaz.gr, αυτές οι ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Επισημαίνεται ότι η λιδοκαΐνη είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων, που προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Ακόμα, η πριλοκαΐνη δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος.

Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έθαψε ένα τάμπλετ μαζί με την Τζωρτζίνα
Πάντως, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη που προβλήθηκε την Παρασκευή (01/04) στο MEGA, έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε η 9χρονη Τζωρτζίνα να ταφεί μαζί με ένα τάμπλετ.

Συγκεκριμένα, η πληροφορία σόκαρε την Αγγελική Νικολούλη, η οποία δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στον «αέρα» της εκπομπής και είπε: «Αυτό είναι πολύ σοβαρό… Πως να το διαχειριστεί αυτό μία ζωντανή εκπομπή; Τι να κρύψει, τι να μαζέψει, τι ν’ απλώσει;».

Εν συνεχεία, η ομάδα της εκπομπής επικοινώνησε με το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία της 9χρονης Τζωρτζίνας και επιβεβαιώθηκε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει ένα τάμπλετ να ταφεί με το παιδί.

Γρηγόρης Λέων: Υπάρχει επιβεβαιωμένος τρόπος θανάτου και για τη Μαλένα
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, υποστήριξε το Σάββατο (02/04) πως η υπόθεση της Πάτρας «είναι πολύ καλά δεμένη».

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκουτ περιέγραψε μέσα από τις συνεντεύξεις της και τα όσα έλεγε στους γιατρούς την κάθε στιγμή του θανάτου των παιδιών.

Παρ’ όλα αυτά, οι περιγραφές της 33χρονης διαφοροποιούνται κάπως στην Τζωρτζίνα, καθώς ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας».

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας, σχετίζονται με «εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα».

Ο Γρηγόρης Λέων αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

Χρήστος Ρουγκάλας: «Εγκληματική ενέργεια» πίσω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς
Ακόμα ένα αίνιμα που μένει να λυθεί είναι αυτό του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί τη Δευτέρα (03/04), και του Μάνου Δασκαλάκη.

Ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, «βλέπει» εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι το μνήμα στο οποίο φέρεται να έχει ταφεί η σπιτονοικοκυρά, έχει ενοικιαστεί για τρία χρόνια και το έχει πληρώσει ο Μάνος Δασκαλάκης και σε αυτό το μνήμα, λοιπόν, πάνω σε έναν Σταυρό, είναι γραμμένα τα εξής: «Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου, ετών 69, 13 – 9 – 2020», που αντιστοιχούν στο όνομα της σπιτονοικοκυράς, την ηλικία και την ημερομηνία θανάτου της.

Εντούτοις, στο μνήμα υπάρχει η φωτογραφία ενός αγνώστου άνδρα και ο Χρήστος Ρουγκάλας έκανε λόγο για «περισσότερα άτομα που αναμειγνύονται στην υπόθεση της Πάτρας».

Κατά τον Χρήστο Ρουγκάλα, δεν υπάρχει πουθενά το πιστοποιητικό θανάτου για την άδεια ταφής που έχει εκδοθεί από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας και σε αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο γυναικολογικός καρκίνος ενώ, όπως υποστηρίζεται, η σπιτονοικοκυρά είχε κινητικά προβλήματα.

Τα λόγια του Χρήστου Ρουγκάλα, μάλιστα, ήταν τα εξής: «Δεν έπαιρνε ούτε ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ