Γιατί δε σου πέτυχε το κέικ;

0
308

Μυστικά και συμβουλές για φουσκωμένο και γευστικό κέικ

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπούν να φτιάχνουν κέικ! Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που τελικά καταλήγουμε με ένα κέικ που δεν έχει φουσκώσει ή με ένα που έχει σπάσει!
Μην πανικοβάλλεστε. Υπάρχουν τα μυστικά της επιτυχίας από το mamafagito.gr

Δείτε πώς θα διορθώσετε μερικά από τα λάθη στην προτετοιμασία και το ψήσιμο του κέικ.

1.Δεν φουσκώνει
Τι μπορεί να φταίει:
-Μεγάλη ποσότητα υγρών
-Μικρή ποσότητα αυγών
-Ελάχιστο αλεύρι

2.Φουσκώνει μόνο στο κέντρο
Τι μπορεί να φταίει:
-Υψηλή θερμοκρασία φούρνου
-Μεγάλη ποσότητα αυγών
-Μικρή ποσότητα ζάχαρης

3.”Πέφτει” μόλις βγει από το φούρνο.
Τι μπορεί να φταίει:
-Μεγάλη ποσότητα ζάχαρης
-Μεγάλη ποσότητα μπέικιν πάουντερ

Μυστικά από το mamafagito.gr για πετυχημένο κέικ:
1.Έχετε πάντα προθερμασμένο φούρνο πριν βάλετε το κέικ για ψήσιμο.
2.Η σχάρα του φούρνου στην οποία θα τοποθετήσετε το ταψί πρέπει να είναι πάντα στο μεσαίο ράφι.
3.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί πριν το χρησιμοποιήσετε.
4.Να χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό μέγεθος ταψιού. Αν είναι πολύ μεγάλο, η ζύμη θα απλώσει και το κέικ δεν θα φουσκώσει αρκετά και αν είναι πολύ μικρό, υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλίσει!
5.Ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε τα υγρά υλικά στο μίξερ προσθέτοντας τα στερεά στο τέλος.
6.Αφήνετε να περάσει μισή ώρα ψησίματος πριν ανοίξετε τον φούρνο για να ελέγξετε το κέικ.
7.Αν θέλετε να δείτε αν έχει ψηθεί το κέικ, χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδα και όχι μαχαίρι!
8.Πριν ξεφορμάρετε το κέικ, αφήνετε να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά για να κρυώσει και να “σταθεί”.

Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια!
Και πάντα να θυμόσαστε ότι στη ζαχαροπλαστική, χρειάζεται ακρίβεια στη δοσολογία των υλικών. Μια ζυγαριά είναι απαραίτητη.

cake

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ