«Η Ρούλα τηλεφώνησε στον Μάνο Δασκαλάκη και δεν το σηκώνει»

0
92

Μετά τη μαραθώνια απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για μια δύσκολη υπόθεση.

«Είναι μια υπόθεση με τεράστιο νομικό, επιστημονικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. Τη χειριζόμαστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την αρχή. Προσπαθούμε να κινηθούμε με βάση τα συμφέροντα της εντολέως, είναι υπερασπιστικό καθήκον».

Και συμπληρώνει:

«Θα αναζητήσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η κατηγορουμένη και αυτές που θα λάβουμε θα τις αξιολογήσουμε και θα τις θέσουμε και στην κρίση της κοινής γνώμης».

 

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το κρίσιμο ερώτημα αν τελικά το παιδιατρικό νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα είχε κεταμίνη, δεν έχει απαντηθεί.

«Μέσα από τη δικογραφία δεν έχουμε συγκεκριμένη απάντηση αν πράγματι τελικά η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπήρχε ή υπάρχει διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. Έχουμε υποβάλλει αίτημα ώστε να ερωτηθεί εγγράφως από την ανακριτική αρχή το νοσοκομείο και να απαντήσει εγγράφως στο ερώτημα ένα ναι ή είναι όχι».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 33χρονης, «θέση της δεν είναι ότι το παιδί το σκότωσαν οι γιατροί. Η θέση της είναι ότι δεν μπορώ να εξηγήσω πως βρέθηκε αυτή η ουσία κατά την τοξικολογική εξέταση και η μόνη εκδοχή που μπορώ να δώσω σαν πιθανή να έχει συμβεί, είναι να έχει χορηγηθεί από τους γιατρούς που επιχειρούσαν την ανάνηψη του παιδιού».

Κρίσιμη η δικογραφία της Τζωρτζίνας
«Η κρίσιμη δικογραφία είναι της Τζωρτζίνας γιατί είναι η περίπτωση από την οποία ξεκίνησε η έρευνα και από την οποία κινήθηκαν οι υποψίες. Αν προκύψουν κάποια στοιχεία που θέτουν αμφιβολίες για την τύχη που είχε το 9χρονο κοριτσάκι, ενδεχομένως θα αλλάξουν τα δεδομένα και για τα άλλα παιδιά», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Μία στο εκατομμύριο αν έχει βάση κάτι από αυτά που λέει αυτή η γυναίκα, αξίζει να διαθέσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να το δούμε. Φανταστείτε μια χαροκαμένη μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά να έχει βρεθεί σε θέση κατηγορουμένης και να έχει προφυλακιστεί. Εφόσον λέει κάποια πράγματα θα πρέπει να την ακούσουμε και να ελέγξουμε αν επιβεβαιώνονται ή όχι».

Η Πισπιρίγκου θέλει να λύσει τον γάμο της
«Μου δήλωσε την επιθυμία της να ζητήσει τη λύση του γάμου της δηλώνοντας τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για την ίδια δεν έχει την ηθική συμπαράσταση του συζύγου της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με την αίτηση διαζυγίου που θέλει να καταθέσει η 33χρονη, δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά της προς το πρόσωπο του συζύγου της.

«Αισθάνεται απογοητευμένη, την έχει πληγώσει η στάση του, μου έχει ζητήσει να το δημοσιοποιήσω, αισθάνεται προδομένη».

Όσο για την ψυχολογική της κατάσταση, «είναι άσχημη, ωστόσο άλλα πράγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί, είναι απολύτως αναληθή, διαψεύδονται», κατέληξε ο δικηγόρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ