Καιρός: Δείτε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες. Μέχρι που θα φτάσει η θερμοκρασία

0
34

Έρχεται κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο. Ακόμα και 37 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κύμα ζέστης αναμένεται στη χώρα μας από το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική φέρνουν υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα φτάσουν στο πικ τους την επόμενη εβδομάδα αγγίζοντας ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται εκ νέου  αστάθεια.

Για σήμερα Τετάρτη η αστάθεια θα επιμείνει τις απογευματινές ώρες προς τον ηπειρωτικό κορμό και την περιοχή της Κρήτης με βροχές και μπόρες.

Άστατο το καιρικό μοτίβο, θα ξεκινήσει με ήλιο και τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται τα καταιγιδοφόρα νέφη σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Στερεά, Θράκη, Μακεδονία.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Πιο περιορισμένη θα είναι η αστάθεια την Πέμπτη, με λίγες τοπικές καταιγίδες στον ηπειρωτικό κυρίως κορμό.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η αυριανή ημέρα θα είναι η τελευταία ημέρα οργανωμένης αστάθειας απογευματινής.

Από Σάββατο και Κυριακή αρχίζει και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό από την Κυριακή και στη συνέχεια θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Θα βλέπουμε θερμοκρασίες κατά κανόνα στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, θα υπάρξουν όμως και περιοχές κλειστές (μακριά δηλαδή από τη θάλασσα), όπως η Βοιωτία, που δεν αποκλείεται να δούμε 36 ακόμα και 37 βαθμούς Κελσίου για μικρό χρονικό διάστημα.

Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας (ένα φυσιολογικό κύμα ζέστης) για να αρχίσει στη συνέχεια να εκτονώνεται πάλι και να πάμε πάλι σε πιο άστατες καιρικές συνθήκες.

Η θερμή αέρια μάζα θα μεταφέρει και αφρικανική σκόνη, καθώς αστάθεια στην περιοχή της Ιταλίας θα στρέφει τους ανέμους σε νοτιάδες σηκώνοντας αφρικανική σκόνη στις αρχές της εβδομάδας χωρίς ωστόσο οι συγκεντρώσεις να είναι επικίνδυνες.

Οι περιοχές που θα εντοπίζεται θα είναι κυρίως η κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα.

Καιρός για παραλίες το Σαββατοκύριακο καθώς ανεβαίνει σιγά σιγά και η θερμοκρασία της θάλασσας και εισερχόμαστε για ένα 4ημερο, πενθήμερο σε πιο ζεστές καταστάσεις.

Ήπιος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο των εκλογών με θερμοκρασίες να φτάνουν έως και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Φυσιολογική για την εποχή θα είναι η ζέστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ