Γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη

0
797

Η γρανίτα αυτή είναι απίστευτα δροσιστική, άκρως καλοκαιρινή, μα πάνω απ΄όλα ολιγοθερμιδική για να καταναλώνεται άφοβα από μικρούς και μεγάλους. Το σίγουρο είναι πως θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια.

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β6, Β1, C), λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο και μαγνήσιο.

Ετοιμάστε σήμερα κιόλας τη συνταγή του mamafagito.gr για απολαυστική γρανίτα καρπούζι!

Υλικά

300 γρ καρπούζι (καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια)
Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Πάγο θρυμματισμένο

Εκτέλεση 

Αφού βάλετε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ, τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο. Μοιράζετε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετείτε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.  Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρετε, αδειάζετε τα καρπουζοπαγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.

Η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί κατά βούληση χρησιμοποιώντας άλλα φρούτα όπως για παράδειγμα το πεπόνι, οι φράουλες ή ο ανανάς.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ