Με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος: Ποια η κατάστασή του

0
177

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος. Σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες», «παραμένει απόλυτα θετικός, όσον αφορά τη θεραπεία του, και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του, το συντομότερο δυνατό».

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, «είναι κατανοητό ότι η κατάστασή του εντοπίστηκε πολύ νωρίς και η πρόγνωση είναι καλή». Κατά το ίδιο δημοσίευμα o Κάρολος ενημέρωσε τηλεφωνικά τους στενούς συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Χάρι, ο οποίος θα επιστρέψει αεροπορικώς από το σπίτι του στην Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του. Δεν είναι γνωστό πού θα μείνει ο Δούκας του Σάσεξ με τον ίδιο να είναι «άστεγος» όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η Daily Telegraph, και να χρειάζεται άδεια από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να μείνει σε βασιλικό κτήμα.

Ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε κατά τη Daily Mail ότι «ο Κάρολος είναι τόσο θετικός που δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι είχε κάποια πάθηση. Ευτυχώς, απ’ ό,τι μπορεί να πει κανείς, έχει εντοπιστεί πολύ νωρίς. Όσον αφορά τη θεραπεία που λαμβάνει, η θεραπεία για όλους τους καρκίνους έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Οι εξειδικευμένες θεραπείες που διεξάγονται τώρα είναι απίστευτα εξελιγμένες. Ο ίδιος και οι γιατροί του είναι πολύ θετικοί».

Ο τρόπος με τον οποίο ανακαλύφθηκε ο καρκίνος ενώ ο βασιλιάς νοσηλευόταν για υπερπλασία προστάτη είναι ακόμη άγνωστος. Ιατρικός αναλυτής του CNN δήλωσε ότι όταν οι ασθενείς εισάγονται στο νοσοκομείο, συχνά υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες θώρακος, που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ένα άλλο πρόβλημα υγείας. «Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του μέρους της αξιολόγησης ρουτίνας για την εγχείρηση του προστάτη του, ανακάλυψαν ότι κάτι άλλο δεν πήγαινε καλά», δήλωσε.Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, ανέφερε τη Δευτέρα (5/2) το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για υπερπλασία προστάτη.

Επί του παρόντος θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν και θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Ωστόσο, εξηγούν πως «η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ από την πλευρά του επανέρχεται στα δημόσια καθήκοντα του σε δυο μέρες περίπου, καθώς η σύζυγος του πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι λίγο καλύτερα κατά την ανάρρωση της στο σπίτι μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για άγνωστη έως τώρα αιτία. Επίσης ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει εκτάκτως στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες για να δει τον πατέρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ