Μεσολόγγι: Η συνομιλία του Μπάμπη στο κινητό και η εικόνα που «καίει» τον κρεοπώλη

0
221

Συνεχώς νέα στοιχεία προστίθενται στην υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι για την οποία κατηγορούμενος είναι ο 50χρονος κρεοπώλης φίλος του, ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να τον είδε το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισής του.

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν προκύψει αφορούν το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη, το μπλε τετράδιο με τις οφειλές των ανθρώπων που του χρωστούσαν, μια φωτογραφία που δείχνει τον κατηγορούμενο να ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση από εκείνο το βράδυ, και τέλος μία συσκευή ανίχνευσης κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε στα προσωπικά αντικείμενα του θύματος.

Τι έδειξε το κινητό του Μπάμπη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό του 31χρονου ήταν σε συνεδρία στο διαδίκτυο από τις 8:37 έως τις 11:49 από τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη κάτι που δείχνει ότι ο Μπάμπης είχε ανοιχτή ακρόαση με κάποιον, είτε συνομιλούσε με κάποιον.

Όταν η ανακρίτρια ρώτησε τον κατηγορούμενο γι΄αυτό, εκείνος απάντησε ότι δεν το είδε το κινητό: «Εδώ δεν το είδα. Δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό», φέρεται να απάντησε σύμφωνα με το Mega.

Στο μικροσκόπιο το τετράδιο με τις οφειλές

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και το μπλε τετράδιο όπου ο Μπάμπης σημείωνε με κάθε λεπτομέρεια, τα πρόσωπα που του χρωστούσαν χρήματα. Έχουν εντοπιστεί 4 ονόματα με οφειλές από 300 έως 3.000 ευρώ. Στο μεγαλύτερο χρέος εμφανίζεται το όνομα του κρεοπώλη με 3.000 ευρώ, ο οποίος παρεδέχθηκε οικονομικές συναλλαγές, όχι όμως και οφειλές. Είπε χαρακτηριστικά ότι είχε δανειστεί 6.500 ευρώ, τα οποία επέστρεψε. Ο ίδιος εξακολουθεί να μην παραδέχεται καμία συμμετοχή στη δολοφονία του Μπάμπη.

Η συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Ένα νέο στοιχείο είναι μία συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε στα προσωπικά αντικείμενα του θύματος. Οι ειδικοί σύμφωνα με το Mega εξηγούν ότι στο μηχάνημα έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα, δεν είναι εύκολη η λειτουργία του ωστόσο, η χρήση του μπορεί να αποφέρει κέρδη στον κάτοχό του.

Η εικόνα που «καίει» τον κρεοπώλη
Υπάρχει επίσης μια φωτογραφία στην οποία ο κατηγορούμενος κρεοπώλης καταγράφεται στο αυτοκίνητό του φαίνεται να ακολουθεί τελείως διαφορετική πορεία από αυτή που λέει ότι ακολούθησε το βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου. Με βάση τα όσα υποστήριζε ο κρεοπώλης θα έπρεπε να είχε στρίψει προς τα δεξιά, για να κατευθυνεί προς ένα μινι μάρκετ, όπου είχε πει ότι πήγε αφότου άφησε τον 31χρονο, όμως η εικόνα τον δείχνει να στρίβει αριστερά στην περιοχή Λυόμενο στο Μεσολόγγι.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα για εξετάσεις καθώς εξέφρασε αυτοκτονικές σχέσεις. Ο 50χρονος επέστρεψε στο κελί του μαζί με ένα άτομο και θα ακολουθεί το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Τι κατέθεσε ο κρεοπώλης για δανεικά, θησαυρούς και λίρες
Ο κατηγορούμενος, μίλησε και για τα δανεικά που χρωστούσε στο θύμα αλλά και για το εάν γνωρίζει πως στον Μπάμπη χρωστούσαν κι άλλα άτομα: «Τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα δεν ισχύουν, τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί από τον Μπάμπη ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά τον Ιούνιο, όταν και του δανείστηκα 6.500 ευρώ τα οποία είναι αυτά που μου δείξατε σε μηνύματα στο Facebook, δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Δε μου είχε αναφέρει (το θύμα) πως του χρωστούσαν άλλα άτομα και δεν πιστεύω πως θα δάνειζε χρήματα σε κάποιο άτομο που δε γνώριζε καλά. Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος… αλλά ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο δε θα μου το έλεγε, δε μπορώ να γνωρίζω εγώ αν ισχύει κάτι τέτοιο…».

Κατά την απολογία του ερωτήθηκε και για το κινητό του θύματος. Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να εξηγήσει ότι στις 20:37, όταν ο Μπάμπης επιβιβάστηκε στο όχημά του, προκύπτει ότι έκανε χρήση του κινητού του για έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο, η οποία διακόπηκε στις 23:49. “Εδώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο” απάντησε.

«Έχει αποδειχθεί από την άρση του απορρήτου ότι το τηλέφωνο του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ήταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν σε συνεδρία, ήταν ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης το είχε ανοιχτό για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή και από τις διωκτικές αρχές αν είχε το τηλέφωνό ο Μπάμπης, είπε “δεν ξέρω, δεν το είδα”. Που σημαίνει ότι η συνεδρία την οποίαν είχε ο Μπάμπης δεν ήταν για να μιλάει ο Μπάμπης, απλώς το είχε ανοιχτό για να ακούγεται η συνομιλία» τόνισε στην ΕΡΤ ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Αίσθηση προκαλεί και ένα άλλο σημείο της απολογίας του κατηγορουμένου που έχει στα χέρια της η ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κατηγορούενος: “Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, το ονόματα των οποίων δεν μου είχε πει. Ήθελε να αγοράσει και κάποιο μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού για 1.300 ευρώ“.

Όσον αφορά στη δικογραφία, σε αυτή αναφέρεται η ύπαρξη ενός τετραδίου στο οποίο το θύμα είχε σημειώσει όσους του χρωστούσαν χρήματα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος του χρωστούσε 3.000 ευρώ, κάποια ξαδέρφη του 1.500, ένας φίλος του 400 και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Στην κατάθεσή της η ξαδέλφη του επιβεβαίωσε ότι είναι εκείνη που αναφέρεται στο τετράδιο και ότι είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από τον Μπάμπη στις 28/2/2023 και το “1000” που αναγράφεται στο τετράδιο ήταν το υπόλοιπο που του χρωστούσε. Ομοίως και ο φίλος του παραδέχθηκε ότι είχε λάβει από τον Μπάμπη 400 ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

Τέλος, όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ό,τι έχουν βρεθεί, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και εξετάζονται.

cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ