Θεσσαλονίκη: Καταγγελία γονιών ότι γυμνασιάρχης «έσκισε λίστα μαθητών με τα θύματα των Τεμπών»

0
147

Απίστευτη καταγγελία από γονείς μαθητών – Τι έκανε ο διευθυντής του σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβησαν γονείς μαθητών Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Συγκεκριμένα γονείς μαθητών σε Γυμνάσιο στην Καλαμαριά καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του διευθυντή ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών. Τον υποδεικνύουν μάλιστα ως υπεύθυνο για την αφαίρεση τω ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας από τα κάγκελα του σχολείου.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στη Voria.gr, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να συνεννοηθούν με τον διευθυντή του Γυμνασίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια δράση στη μνήμη των 57 νεκρών της τραγωδίας την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από το δυστύχημα, με τον γυμνασιάρχη, όπως αναφέρουν, να εμφανίζεται αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας.

Ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο θέλοντας να κάνουν αποχή από τα μαθήματα λόγω της ημέρας και τότε ο γυμνασιάρχης φέρεται να τους είπε την εξής φράση: «Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα, οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου -μιας και δεν υπήρξε σύμπνοια σε σχετική συνέλευση του 15μελούς μαθητικού συλλόγου- ανήρτησαν στα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος πανό για τα Τέμπη και μία λίστα που ανέγραφε τα ονόματα των 57 νεκρών. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων και τις μαρτυρίες των παιδιών, ο διευθυντής έσκισε τη λίστα με τα ονόματα, με τους μαθητές να ξαναγράφουν και να αναρτούν εκ νέου στα κάγκελα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

Στο σημείο δε, όπως αναφέρουν οι γονείς, προσήλθε και η αστυνομία μετά από κλήση της διεύθυνσης του σχολείου που ενημέρωνε πως κάποιοι μαθητές πέταξαν αντικείμενα στα παράθυρα του σχολείου, την ώρα που άλλοι μαθητές βρίσκονταν εντός των αιθουσών.

Εν τέλει, την 28η Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μάθημα, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν προσήλθαν στην τάξη έλαβαν απουσίες. Σημειώνεται πως η Voria.gr απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για ένα σχόλιο στις καταγγελίες, ωστόσο αυτή δεν επανήλθε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ