«Βόμβα» από τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε δύο φορές με συνταγή η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

0
107

Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου – μια εκ των οποίων σε μεγάλη ποσότητα – ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Μια νέα πληροφορία που προέκυψε διά στόματος του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου – και επιβεβαιώνεται από τη δικογραφία – ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την κεταμίνη, τη θανατηφόρα ουσία που, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, της χορηγήθηκε σε τέτοια ποσότητα που οδήγησε στο θάνατό της.

Ο Όθων Παπαδόπουλος υποστήριξε συγκεκριμένα πως η ουσία συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου – κάτι που αποδεικνύεται κι από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.

Η πρώτη χορήγηση έγινε στις 11/4/21 – όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την τετραπληγία του – και η δεύτερη στις 5/6/21.

«Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», σημείωσε ο Όθων Παπαδόπουλος, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε μια τριπλή σειρά γεγονότων: MEΘ – διασωλήνωση – κεταμίνη».

Στο περιστατικό της 29ης Ιανουαρίου έχουμε επέμβαση της ΜΕΘ, διασωλήνωση που γίνεται στην προσπάθεια αναζωογόνησης του παιδιού – και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα περιστατικά δεν έχουμε επίσημα, τουλάχιστον, χρήση κεταμίνης».

Η σημαντική διαφορά είναι πως η επίμαχη διασωλήνωση έγινε σε άλλο νοσοκομείο – το «Αγλαΐα Κυριακού» – όπου όμως έχει επιβεβαιωθεί πλέον πως υπήρχε η κεταμίνη.

Σημειώνεται πως η Εντατική του Νοσοκομείου του Ρίου έχει επιβεβαιώσει τη χρήση κεταμίνης στο παιδί – μετά τη διασωλήνωση, αλλά εντός της ΜΕΘ – προκειμένου να μην υποφέρει από την τραχειοστομία στην οποία υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα, έπειτα από το επεισόδιο που οδήγησε στην τετραπληγία της.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ