Το mamafagito.gr ετοιμάζει την καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
Υλικά
350 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
350 γρ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. κανέλα
1/3 κουτ. μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γαρίφαλο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. κονιάκ
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε σκέτο, με το σύρμα, για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, καθώς και το ποτό και το χυμό και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία ζύμη. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε σχολαστικά τον κάδο και χτυπάμε εκεί τα ασπράδια, με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε αφράτη μαρέγκα. Την προσθέτουμε σε δόσεις, στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ, μέχρι να ενωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα, ενώ βυθίζουμε σε ένα σημείο το φλουρί.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 50 – 60 λεπτά (η λάμα του μαχαιριού να βγει στεγνή και καθαρή). Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε, την αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και την πασπαλίζουμε με άχνη. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με ότι άλλο μας αρέσει.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή χρονιά!