Η πιο ζουμερή και γευστική τάρτα μήλου

0
412
tarta milou olokliri

Η πιο γευστική και ζουμερή τάρτα μήλου που έχετε δοκιμάσει από το mamafagito.gr

Υλικά

Για την τάρτα:

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμ. βούτυρο

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 αυγό

2 κ.σ. κρύο γάλα

Για τη γέμιση:

5 μήλα μεγάλα

5-6 κ.σ. ζάχαρη

1 κ. γ. κανέλα

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φλιτζανάκι του ελλ.καφέ κονιάκ

1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

tarta kommati59d7e4123f89ba3a008b459c

Εκτέλεση

Για την τάρτα: Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε το αλάτι σε ένα μπολ. Κάνουµε λακκούβα µε τα δάχτυλά µας. Ρίχνουμε µέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Τα ανακατεύουµε να ενωθούν και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι µέσα στα υλικά µέχρι να γίνει σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτουµε το γάλα και ενώνουµε τη ζύµη.Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα σφαίρας και την τυλίγουµε µε µεµβράνη. Την αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Τα ανακατεύουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, τα καρύδια και τη ζάχαρη.

Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο (τα 2/3 περίπου της ποσότητας) και ένα μικρότερο. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και παίρνουμε λίγη- λίγη ποσότητα από το μεγαλύτερο κομμάτι και στρώνουμε σιγά -σιγά τον πάτο και λίγο τα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση των μήλων και την ισιώνουμε να πάει παντού.
Τέλος, σκεπάζουμε τη γέμιση με λωρίδες που φτιάχνουμε από την υπόλοιπη ζύμη. Την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία!

tarta olokliri konta

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ