Αλλάζουν όλα για το κίνητρο δολοφονίας του Μπάμπη. Κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ η…

0
265

Την εκτίμηση ότι θα φτάσουν οι αρχές στην αλήθεια για την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη εξέφρασε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Live News του Μega, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν την ύπαρξη κάποιου συνεργού ή να βάζει στο κάδρο κάποιο άλλο πρόσωπο, παρά μόνο τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται οποιδήποτε εμπλοκή.

Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή Live News στο σπίτι του Μπάμπη βρέθηκε μηχανή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το τηλέφωνο του 31χρονου έδειχνε ενεργό ακόμα και 2,5 ώρες μετά τη δολοφονία του.

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας.

Όπως εξηγούν ειδικοί το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε στο MEGA ο σύμβουλος κρυπτονομισμάτων Μιχάλης Μίγγος.

Την ίδια ώρα, απαντήσεις από πιθανό DNA είτε στα ρούχα, είτε στα νύχια του Μπάμπη εκτιμούν ότι θα πάρουν οι αρχές καθώς παραμένει άγνωστο αν ο 31χρονος πάλεψε για τη ζωή του ή αιφνιδιάστηκε.

Παράλληλα, άφαντα παραμένουν το όπλο και το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη ενώ στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και ναρκαλιευτές του ελληνικού στρατού.

Πώς περιέγραψε ο κρεοπώλης τον Μπάμπη
«Ο Μπάμπης είναι καλό παιδί και πάρα πολύ καλός φίλος μου. Είναι όμως κλειστός χαρακτήρας και δεν σου λέει για προσωπικά του ζητήματα, εγώ μπορεί να του είχα μιλήσει για δικά μου ζητήματα πάνω στην κουβέντα.

»Ο Μπάμπης λόγω του χαρακτήρα του δεν θα δάνειζε χρήματα σε κάποιον που δεν ήξερε. Εκείνος δεν δανείστηκε από εμένα χρήματα μόνο στο κυνήγι του κερνούσα τον καφέ και το φαγητό αν δεν είχε αυτός χρήματα. Μπορεί να είχαμε διαφορά ηλικίας, αλλά η σχέση μας ήταν τέτοια που το επέτρεπε να μου ζητάει πράγματα και ο Μπάμπης δεν είχε μεταφορικό μέσο.

«Δεν υπήρχε κάποια οικονομική εξάρτηση και μάλιστα όταν εγώ τα Χριστούγεννα του πρότεινα να του δώσω δωρεάν τα κρέατα για τις γιορτές, δεν το δεχόταν με τίποτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ