Απίστευτο: Μητέρα έκανε έρανο για παιδί που “δεν υπάρχει!”

0
176

Μια νέα υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Πάτρα, όπου οι έρανοι για τον άρρωστο τον μικρό Διονύση, περιβάλλονται από ένα πέπλο μυστηρίου. Χρήματα συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για το παιδί, καθώς, όπως έλεγε η μητέρα του, διαγνώστηκε με καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρο του ματιού του και έπρεπε να ταξιδέψει σε εξειδικευμένο κέντρο της Γερμανίας για εγχείρηση.

Όσο περνούσε καιρός, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα sites αυξάνονταν, για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα μήνα, ότι θα συνεισφέρει οικονομικά όσο και όπως μπορεί.

Μέχρι και σποτάκι είχε δοθεί στη δημοσιότητα. Το βίντεο τελείωνε με την εμφάνιση ενός τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα της μητέρας, για καταθέσεις χρημάτων από όλους όσοι ήθελαν και μπορούσαν να βοηθήσουν.

Τις τελευταίες μέρες, καταγγελίες που έφταναν στην εκπομπή έδιναν μια άλλη τροπή στην υπόθεση. Σε αυτές, γίνονταν αναφορές για πλαστά έγγραφα νοσοκομείου και για ένα πρόβλημα υγείας που επινοήθηκε για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα. To Live News επικοινώνησε με τη μητέρα για να ζητήσει απαντήσεις και να ακούσει τη δίκη της εκδοχή για όλα.

«Πρέπει να γίνει άμεσα η επέμβαση. Έπρεπε να γίνει και μία σειρά από κάποιες άλλες εξετάσεις και κάποια θεραπεία, και να έχουμε μία επικοινωνία με το νοσοκομείο, να μαζευτούν τα χρήματα. Με έχουν παραπέμψει στο νοσοκομείο στη Γερμανία. Ο κύριος Μανωλάκος, η ομάδα του. Έχουμε μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος. Αυτό πρέπει αμέσως, πριν αλλάξει ο χρόνος, να έχουμε προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση», ανέφερε η μητέρα.

Η μητέρα έστειλε έγγραφο, που σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία είναι πλαστό. Εξηγούν ότι το ΑΜΚΑ δεν αντιστοιχεί στο όνομα του παιδιού που αναγράφεται, ότι το πρόβλημα υγείας δεν αποτυπώνεται στο έγγραφο με τη σωστή ιατρική ορολογία και πως μια σειρά από στοιχεία υπαλλήλων και σφραγίδες είτε δεν υπάρχουν είτε πλαστογραφήθηκαν.

«Το παιδί δεν υπάρχει»
Στο Live News μίλησε γιατρός του νοσοκομείου Παίδων σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει την όλη κατάσταση. «Είναι και ανακόλουθα μεταξύ τους και επιστημονικά ανακριβή και διοικητικά ανακριβή. Είμαι στο νοσοκομείο αυτό 5 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018, το παιδί δεν υπάρχει απ’ ότι βλέπω εκεί. Πότε έχει μπει; Πριν γεννηθεί; Πέντε χρόνια που είμαι εδώ δεν το ξέρω αυτό το παιδί. Δεν μπορεί ένα τέτοιο περιστατικό να έχει περάσει τόσο στην αφάνεια και να μην ασχολήθηκε ποτέ κανείς μαζί του», είπε ο Δημήτρης Παναγόπουλος, υπεύθυνος νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Αγία Σοφία Αγλαΐα Κυριακού.

Άτομα που αποφάσισαν να μιλήσουν στο Live News ανέφεραν πως η μητέρα, εκείνη που εισέπραττε τα χρήματα τους τελευταίους μήνες, δεν έχει παιδί που να το λένε Διονύση. Η ίδια όμως επιμένει. Η γυναίκα ανέφερε στην εκπομπή πως έχει ήδη συγκεντρώσει το μεγαλύτερο τμήμα από τα χρήματα που απαιτούνται και ήδη σκέφτεται το ταξίδι για τη σωτηρία του παιδιού της. «Κάποιο μέρος καλύπτει το δημόσιο. Το συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να το πληρώσουμε. Το πιθανότερο είναι να γίνει και εξόρυξη οφθαλμού, πρέπει να βγει το μάτι του παιδιού, να γίνει το χειρουργείο», είπε η μητέρα του παιδιού.

Τα στοιχεία και οι πλαστογραφίες που διαπιστώνουν οι γιατροί βάζουν σε σκέψεις, με μια σειρά από οργανισμούς και ιδιώτες που κατέθεσαν χρήματα να περιμένουν να μάθουν όλη την αλήθεια, εάν έδωσαν χρήματα για να σωθεί ένα μικρό παιδί ή αν έπεσαν θύματα απάτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ