Μαγειρίτσα: Συνταγή για αρχάριους. Γίνεται στο λεπτό!

0
147

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό συκωταριά
• 2 μαρούλια
• 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 μάτσο άνιθο
• 3-4 κ.σούπας ρύζι γλασέ
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 1 αυγό
• Χυμό λεμονιού
• αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την συκωταριά και την αφήνουμε να βράσει.

Μετά από 2,5 ώρες προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για μισή ώρα περίπου.

Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτουμε 2 κ.σούπας νερό κρύο. Προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να πάρει 3 βράσεις και είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ