Σοκ! Το στοιχείο που όλοι προσπάθησαν να κρύψουν

0
86

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2022 όταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μετέδιδε στο Live News πρώτος, ότι η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, περνάει στα χέρια του Ανθρωποκτονιών. Ακολούθησαν μια σειρά από αποκαλύψεις και μαρτυρίες και την Τετάρτη 27 Μαρτίου μετέδωσε και πάλι πρώτος την είδηση για την κεταμίνη που δρομολόγησε μια σειρά από εξελίξεις, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να συλλαμβάνεται. Πλέον ο αστυνομικός συντάκτης επικεντρώνεται στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. Της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του, στην περίπτωση της Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια του σπιτιού της, είχε προηγηθεί ένας άγριος καυγάς στο σπίτι για τον οποίο δεν μίλησε κανείς. Ούτε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ούτε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά ούτε και η αδερφή της 33χρονης.
Επιπλέον όπως θα αποκαλύψει αύριο στο Live News, οι αστυνομικοί έκαναν μια σειρά από παρακολουθήσεις όλο αυτό το διάστημα, για να δέσουν την υπόθεση και να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτός όμως από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης, έχει τον τρόπο να καθηλώνει και τους χρήστες του twitter.

Ένα «Twitter Space» διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ (02-04-2022) ο αστυνομικός συντάκτης του Live News και της εφημερίδας το Βήμα, Βασίλης Λαμπρόπουλος όπου συνομίλησε με τους χρήστες των social media για την υπόθεση στην Πάτρα. Το «space» είναι ένας χώρος στο Twitter αποκλειστικά φωνητικών συνομιλιών όπου ένας χρήστης φιλοξενεί φωνητικές συζητήσεις με άλλους χρήστες. Τα μέλη του ακροατηρίου μπορούν είτε απλά να ακούσουν τη συζήτηση είτε να ζητήσουν να συμμετέχουν σε αυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο του Μάνου Δασκαλάκη στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι η αστυνομική έρευνα που περιλαμβάνει και παρακολούθηση και πολλά άλλα πράγματα, δεν ανέδειξε οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο για τον Μάνο.

«Ο Μάνος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τα παιδιά του, και δεν ήταν παρών στους θανάτους. Όσον αφορά την συνέντευξη στην εφημερίδα «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» θεωρώ ότι ουσιαστικά αποκαθιστά για μένα μερικά πράγματα. Το πιθανότερο είναι ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει κάποια σχέση». Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε πως εξετάζονται τα πάντα ενώ οι αστυνομικοί έχουν πει πως μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον Μάνο Δασκαλάκη.

Υπάρχει επίσης ένα ζήτημα που δεν έχει ερευνηθεί ακόμη και αφορά τον θάνατο της Ίριδας. Το βράδυ που το μωρό έχασε τη ζωή του, στο σπίτι βρίσκονταν η μητέρα μαζί με την αδερφή της. «Το θέμα είναι τι αναφέρει η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατί θα διατυπωθούν πιθανόν υπόνοιες, θα προκύψει κάποιο ζήτημα με την ιατροδικαστική εξέταση, εάν αποδειχθεί πως και αυτός ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, θα τεθεί ζήτημα και για την αδερφή της κατηγορουμένης.

Λίγες ώρες πριν πεθάνει η Ίριδα η μητέρα έπαιζε μαζί της και παράλληλα βιντεοσκοπούσε το μωρό λέγοντάς της χαρακτηριστικά «αχ το κοριτσάκι, τι ωραία είναι…». Για το προηγούμενο βράδυ, υπάρχουν πληροφορίες πως υπήρξε ένταση στο σπίτι που οδήγησε τον Μάνο Δασκαλάκη να φύγει από το σπίτι. Προκαλεί απορίες το γεγονός πως αυτή η αναστάτωση δεν αναφέρεται και απορεί κανείς πώς βρίσκεται διάθεση να παίζουν και να βιντεοσκοπούν το παιδί και αν αυτό μπορεί να αποτελεί μία προεργασία για τυχόν μία ακόμη εγκληματική πράξη» είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αναφορικά με το tablet που θάφτηκε μαζί με τη Τζωρτζίνα, ο αστυνομικός συντάκτης δήλωσε πως υπήρξε μία παρέμβαση από μία γιατρό του νοσοκομείου στην Πάτρα. Τα ερωτήματα και οι απορίες είναι πολλές για το συγκεκριμένο συμβάν καθώς λόγω της εγκεφαλικής βλάβης του παιδιού θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιούσε το tablet με αποτέλεσμα να έχει συνδεθεί συναισθηματικά μαζί του, ώστε να θαφτεί και με αυτό.

Η γιατρός που παρενέβη είπε πως η Τζωρτζίνα όλο τοι διάστημα της νοσηλείας της προκειμένου να έχει μία ψευδαίσθηση κάποιων χρωμάτων και κινήσεων της είχε δοθεί το συγκεκριμένο tablet και από τους γιατρούς και από τους γονείς.

Ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου κάνοντας τη δική του τοποθέτηση εκτίμησε πως η κατηγορουμένη δεν θα αποκαλύψει τίποτα στην ανακρίτρια και τόνισε πως τέτοιου είδους εγκλήματα δεν λύνονται μέσω της ποινής και η Δικαιοσύνη μέσω του σωφρονισμού και όσο περνάνε οι μέρες όλοι διαπιστώνουμε μία προσωπικότητα σκληρή, με απουσία συναισθήματος. «Δεν πιστεύω να καταλάβει κάτι από κράτηση ή φυλακή» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ