Ξεφορτώσου τους δύσκολους λεκέδες με αυτό το απλό αντικείμενο που έχεις στο ντουλάπι σου

0
168

Οι γιορτές τελείωσαν μεν αλλά τα ρούχα και τα τραπεζομάντηλα σου μπορεί να έχουν λερωθεί και να προσπαθείς να ξεφορτωθείς τους επίμονους λεκέδες από αυτά. Συνήθως το να καθαρίσεις το ρούχο σου εκείνη τη στιγμή που έχεις διαπιστώσει ότι λερώθηκε είναι το καλύτερο αλλά αν δεν κατάφερες να αποτρέψεις επί τόπου τον λεκέ υπάρχει κι ένα απλό hack που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το «χάος».

Αντί να βασίζεσαι σε ένα υγρό πανί, τα μωρομάντηλα μπορεί να σε βοηθήσουν να αφαιρέσεις ακόμη και τους πιο σκληρούς λεκέδες από τα ρούχα. Εάν δεν αντιληφθείς άμεσα τον λεκέ, το να τον σκουπίσεις με ένα μωρομάντηλο θα σε βοηθήσει να τον εξαφανίσεις πριν το πλύνεις. Μπορείς να τα έχεις στο μπάνιο και την κουζίνα για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση ή ακόμη και στο αυτοκίνητο σου για έκτακτες ανάγκες.

Εξάλειψη σκληρών λεκέδων με μωρομάντηλα
Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα μωρομάντηλα βοηθήσαν στην αφαίρεση λεκέδων από τους τοίχους, τα ρούχα, το χαλί, τον καναπέ και το πάτωμα. Πάρε λοιπόν τα ρούχα σου και ταμπονάρισε το μωρομάντηλο πάνω από το λεκέ μερικές φορές και θα δεις τον λεκέ να εξαφανίζεται. Η χρήση ενός υγρού μωρομάντηλου είναι ιδανική για να αφαιρέσεις αποτελεσματικά τον λεκέ. Ο Sean Parry, ειδικός καθαρισμού της Neat Services, ισχυρίζεται στο House Digest: «Προσθέστε λίγο υγρό απορρυπαντικού σε ένα μωρομάντηλο και εφαρμόστε στην εν λόγω περιοχή. Το απορρυπαντικό θα βοηθήσει στην ενίσχυση των ενεργών συστατικών όταν εφαρμόζεται στα ρούχα».

Τα μωρομάντηλα θα λειτουργήσουν στα περισσότερα υφάσματα και χρώματα αλλά όχι σε όλα. Θα πρέπει να αποφύγεις να εφαρμόζεις μωρομάντηλα σε ευαίσθητα υφάσματα όπως λινό και μετάξι γιατί θα μπορούσε να αφήσει πιο εμφανή λεκέ. Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα στεγνό πανί και στη συνέχεια να μεταφέρονται στο καθαριστήριο. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις μωρομάντηλα σε σατέν και πολυεστερικά υλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ