Μήπως όταν κάνεις ντους ξεχνάς να καθαρίζεις τον αφαλό σου; Πως πρέπει να το κάνεις και τι θα συμβεί αν δεν το κάνεις ποτέ

0
155

Μήπως όταν κάνεις ντους ξεχνάς να καθαρίζεις τον αφαλό σου; Δες πώς και πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις.

Τίποτα δεν είναι τόσο ικανοποιητικό όσο το να κάνεις ένα ντους στο τέλος της ημέρας. Μια αγκαλιά ικανή να ξεπλύνει όλα τα προβλήματα της ημέρας και να αποκαταστήσει, κατά μια έννοια, την τάξη στο Σύμπαν. Η ρουτίνα πρέπει να είναι σχολαστική και απολαυστική .Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όσο σχολαστικά κι αν είναι κανείς μπάνιο υπάρχει ένα μικρό σημείο του σώματος που, αναπόφευκτα, ξεχνιέται: ο αφαλός.

Τι θα συμβεί αν δεν πλύνεις ποτέ τον αφαλό σου
Ο προσεκτικός καθαρισμός ακόμη και αυτού του μικρού μέρους του σώματος είναι απαραίτητος για τη σωστή υγιεινή. Αν και είναι πολύ σπάνιο, η έλλειψη καθαρισμού του ομφαλού λόγω της βιασύνης στο ντους μπορεί να οδηγήσει στην καθίζηση συμπαγούς βρωμιάς, σμήγματος, υφαντικών ινών και άλλων τύπων απορριμμάτων που καθημερινά, μεταξύ ιδρώτα και άλλων μεταβλητών, μπορούν να συσσωρευτούν στον ομφαλό δημιουργώντας τις λεγόμενες «πέτρες στον ομφαλό».

Ο Dr Sermed Mezher, ένας γιατρός με έδρα το Λονδίνο με πάθος για τη δημιουργία επεξηγηματικού περιεχομένου, μιλά για αυτό στη The Guardian.

Στα κοινωνικά του δίκτυα δημοσιεύει βίντεο σχετικά με την αφαίρεση μικρών σχηματισμών που συγκεντρώνονται στον αφαλό: «Δεν είναι συχνό πρόβλημα, πολλοί άνθρωποι δεν θα το έχουν ποτέ στη ζωή τους» καθησυχάζει ο Mezher, αλλά «όταν είναι εκεί, μπορεί να δημιουργήσει πολύ άσχημη μυρωδιά ή απώλειες υγρών και μολύνσεις . Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά».

Αυτή η ανησυχητική διαδικασία λέγεται από ενημερωτικά ιατρικά βίντεο που γεμίζουν την ενότητα Reel του Instagram, σε αυτό το κενό περιεχομένου που δεν ξέρουμε αν έχει περισσότερο νόημα ή αν προκαλεί περιέργεια.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να πλύνεις τον αφαλό σου
Συνήθως, τα πράγματα εξελίσσονται ως εξής: ξεκινάς κάνοντας μασάζ στους ώμους και τα χέρια και μετά προχωράς προς τις μασχάλες, το στήθος και την κοιλιά, μέχρι να φτάσεις -πολύ γρήγορα- στα πόδια και τα ιδιωτικά μέρη. Και αν είναι σημαντικό να αφιερώσεις όλη την απαραίτητη φροντίδα στο δέρμα του σώματος, ο αφαλός αξίζει επίσης κάποια προσοχή: στην πραγματικότητα, εκεί ακριβώς συσσωρεύονται βακτήρια, βρωμιά και νεκρά κύτταρα . Γόνιμο έδαφος για λοιμώξεις και φλεγμονές που προκαλούνται από μικρόβια, αλλά και συσσωρεύσεις σμήγματος και νεκρού δέρματος ακόμα και άσχημη οσμή.

Πώς και πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τον αφαλό σου

Συχνά ξεχνιέται κατά τη διάρκεια της ρουτίνας του ντους σας, ο καθαρισμός του αφαλού μας είναι στην πραγματικότητα θέμα λίγων δευτερολέπτων. Απλώς πέρασε το δάχτυλό σου πάνω από την περιοχή, ελαφρά για να μειώσεις τον κίνδυνο μολύνσεων. Ιδιαίτερα σημαντική επέμβαση  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζέστη προκαλεί περισσότερη εφίδρωση.  Μια εξίσου σημαντική πτυχή με το πλύσιμο του αφαλού είναι σίγουρα το στέγνωμα: ακόμα κι αν το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν την ταχύτερη εξάτμιση των σωματικών υγρών και επομένως και του νερού ή του ιδρώτα που συσσωρεύεται στον αφαλό, φρόντισε να είναι στεγνός. Τους χειμερινούς μήνες, το ιδανικό είναι να στεγνώσει τελείως και να προχωρήσεις στον καθαρισμό του αφαλού σου με μια μπατονέτα, ανάλογα με το αν ο αφαλός σου είναι εσωτερικά ή όχι .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ