Η καλύτερη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

0
566

Η καλύτερη πίτα χωρίς φύλλο που έχετε δοκιμάσει

Από το mamafagito.gr

Υλικά

1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 ποτήρι του νερού ψιλό σιμιγδάλι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
1 1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
400 γρ. φέτα
1 μικρή χούφτα ρίγανη, πάπρικα και πιπέρι
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για την επιφάνεια

tyropita_simigdali1_18473e60c74b51e789e9c468d440ffc7

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν . Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα . Προσθέτουμε στη συνέχεια το ηλιέλαιο και στη συνέχεια το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα . Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε μια λεία , πυκνόρρευστη ζύμη . Τέλος προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι , τη ρίγανη, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα !
Περιμένουμε να σταθεί λίγο και να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !
Καλή όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ