Πανεύκολη λαγάνα χωρίς αναμονή

0
692

Αυτή η λαγάνα του mamafagito.gr θα σας ξετρελάνει! Πανεύκολη, χωρίς αναμονή για να φουσκώσει η ζύμη, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προεργασία. Μιλάμε για μια λαγάνα που γίνεται μέσα σε μια μόνο ώρα!

Υλικά για 1 λαγάνα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml σόδα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό+1 κ.σ. ζάχαρη
σουσάμι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το baking powder. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι στα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ζύμη αφράτη που να μην κολλά στα χέρια. Λαδώνουμε ένα ταψί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι το λαδωμένο τάψι. Τοποθετούμε την ζύμη πάνω και την ανοίγουμε με τα χέρια. Σε μπολάκι ανακατεύουμε 3 κ.σ. νερό με 1 κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε με πινέλο αυτό το διάλυμα πάνω στο ψωμί, κάνουμε τρύπες με τα δάχτυλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Συνοδεύστε αυτή την υπέροχη λαγάνα με χούμους!(Συνταγή εδώ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ