Αλλαγές στην καραντίνα. Τι λένε οι νέες οδηγίες

0
137

Μείωση της καραντίνας για ασυμπτωματικούς ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον και για όσους εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα αποφάσισαν ειδικοί του υπουργείου Υγείας έπειτα από σύσκεψη την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα μειωθεί από 10 ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα. Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC.

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι νέες οδηγίες του CDC
Τι θα πρέπει να κάνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μετά το πέρας των 5 ημερών:

Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού
Οι κανόνες απομόνωσης είναι για άτομα που έχουν μολυνθεί, για τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.
Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.
Ένας ασθενής άτομο θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως.
Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
Εάν εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ