Ανακοινώνονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ. Τι θα ισχύει για τις μάσκες

0
108

Πλησιάζει η ώρα που θα ανακοινωθεί ελάφρυνση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της μη χρήσης μάσκας σε ορισμένους κλειστούς χώρους. Ανακοινώνονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ.

Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν σε ποιους χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που πρώτο είχε γραψει το Dnews δεν φαίνεται να αλλάζουν.

Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε σχολεία, νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και στα σούπερ μάρκετ.

Η χρήση όμως της μάσκας, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σούπερ μάρκετ θα έχει αλλαγή και μάλιστα σημαντικη. Πλέον, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, από την 1η Ιουνίου οι πολίτες θα εισέρχονται για τα ψώνια τους στα σούπερ μάρκετ με απλή υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα. Με λίγα λόγια «τελειώνει» η μάσκα υψηλής προστασίας FFP.

Παράλληλα, στις ανακοινώσεις για τις μάσκες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα αναφέρει ότι στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που θα καταργηθεί, θα υπάρξει σύσταση για χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός.

Εφόσον οι πέντε κλειστοί χώροι που θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας θα είναι σχολεία, νοσοκομεία, ΜΦΗ, σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φαίνεται πως από 1η Ιουνίου δεν θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα λιανικής κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ