Banoffee με σπιτική καραμέλα στη στιγμή!

0
503

Ένα υπέροχο γλυκάκι από το mamafagito.gr με σπιτική καραμέλα χωρίς αναμονή.

Υλικά

Για τη βάση:
1 κουτί μπισκότα βουτύρου
100 γρ. βούτυρο

Για την καραμέλα:
100 γρ. βούτυρο
90 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το τελείωμα:
3 μέτριες μπανάνες ώριμες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
κακάο

Εκτέλεση

Για τη βάση: Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνουμε το βούτυρο στο μπρίκι. Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και τα κάνουμε ένα μείγμα. Μετά απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ταψάκι και το βάζουμε για μερικά λεπτά στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι να κάνουμε την καραμέλα.

Για την καραμέλα: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός να γίνει ένα μείγμα. Μόλις πάρει καφετί χρώμα και αρχίσει να κάνει φουσκάλες, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Εκεί μπορούμε να ανεβάσουμε πάλι τη θερμοκρασία αλλά δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς με απαλές και ήπιες κινήσεις. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 5 λεπτά. Μόλις το μείγμα πήξει, η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 λεπτά και μετά τη ρίχνουμε στη μπισκοτένια βάση. Βάζουμε τη βάση με την καραμέλα στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξουν μαζί.

Για το τελείωμα: Στρώνουμε τις μπανάνες σε φέτες πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρευστη υφή και τη βάζουμε πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζουμε με κακάο. Παγώνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ