Cheesecake με μελομακάρονα

0
655

Αξιοποιήστε τα μελομακάρονα που σας περίσσεψαν, με μια εύκολη συνταγή από το mamafagito.gr που θα εκπλήξει ευχάριστα όλη την οικογένεια!

Υλικά

Για τη βάση

20 μελομακάρονα περίπου για να καλύψουμε τη βάση από ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι

Για την κρέμα

250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
3 κ.σ ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια

Για την επικάλυψη

400 γραμ. μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ τα μελομακάρονα μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι στρώνουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνεια.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρευστη. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι. Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγο να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα τη μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ