Διπλασιάζεται η έκπτωση στο ρεύμα – Διερύνονται τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

0
100

Το κράτος ενισχύει την έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος με διπλασιασμό αυτής μέχρι το τέλος του έτους και με ιδιαίτερη πρόνοια για τα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, με το κόστος να υπολογίζεται σε 326 εκατ. ευρώ.

Προανήγγειλε διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για ένταξη στο επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% με ένα τέκνο, κατά 59% για δύο τέκνα κατά 68% για δύο τέκνα. Το επίδομα για κάθε τέκνο προσαυξάνεται κατά 20%, αντί για 10% έωε σήμερα και το ελάχιστο επίδομα πάει στα 100 ευρώ, από 80. Αναμένεται να ενισχυθούν ενα εκατομμύριο νοικοκυριά, με το κόστος να είναι στα 168 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για ενεργειακή κρίση, αλλά και ευρωπαϊκή η οποία θα είναι παροδική πλην όμως οξεία.

Εξειδικεύοντας ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι η επιδότηση θα είναι στα 18 ευρώ το μήνα σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα δικαιούνται 24 ευρώ το μήνα

Για την ενίσχυση των καταναλωτών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πέλετ ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου έκπτωση 15%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης διευκρίνισε ότι το επίδομα θέρμανσης διευρύνεται σε ότι έχει να κάνει στο ύψος και τον αριθμό των δικαιούχων.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ