Δύο δωρεάν self tests στους ανεμβολίαστους-Ποιους αφορά

0
58

Μετά το «μπλόκο» στα δωρεάν self test για τους ανεμβολίαστους, το υπουργείο Υγείας αναθεωρεί εν μέρη την στάση του, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και δίνει τώρα δωρεάν σε όσους επιστρέφουν από διακοπές…

Δύο δωρεάν self test δίνει μόνο για μία εβδομάδα το υπουργείο Υγείας σε ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι που γυρνούν από διακοπές θα δικαιούνται δύο δωρεάν self test.

Σε μία προσπάθεια λοιπόν, να ελεγχθεί η πορεία του ιού, το υπουργείο αποφάσισε να χορηγήσει δωρεάν δύο self test σε ανεμβολίαστους από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.

farmakeio-covid-ape

Μάλιστα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) ανακοινώνεται η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

– Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

– Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)

– Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here