ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξετάζεται ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου

0
478

Δεν υπάρχουν άλλες μαγικές λύσεις εκτός από τον μαζικό και γρήγορο εμβολιασμό τόνισε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια είναι πλήρως αποτελεσματικά για τουλάχιστον ένα χρόνο, οπότε δεν μπορούμε να λέμε ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε και τρίτη δόση εμβολίου. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο τρίτης δόσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Αναφορικά με συστάσεις γιατρών σε ασθενείς τους που έχουν αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτό δείχνει πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι καλά ενημερωμένοι, επισημαίνοντας πως δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος από αλλεργική αντίδραση στα εμβόλια. Δεν αποτελεί αντένδειξη για να μην κάνουν το εμβόλιο, η αλλεργία που μπορεί να έχει κάποιος σε κάποιο φαγητό, ή φαρμακευτική ουσία, είπε.
Τέλος εκτίμησε ότι αν προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα ως το τέλος του καλοκαιριού θα μπορούμε να έχουμε φτάσει στο 70-75% αν όμως μείνουμε στα σημερινά εμβολιαστικά δεδομένα τότε θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ