Έρχεται Food Pass για το σούπερ μάρκετ: Πόσο θα είναι η επιδότηση – Ποιοι και πότε θα τη λάβουν

0
136

Τη λύση του Food Pass φαίνεται να προκρίνει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ – Οι δικαιούχοι και το ποσό.

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά και το σούπερ μάρκετ τείνει να γίνει… απλησίαστο αφού οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί εν μέσω υψηλού πληθωρισμού. Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παροχής Food Pass.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA την Κυριακή (20/11), ένα ειδικό voucher για τα τρόφιμα εξετάζει να εκδώσει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά της χώρας με σκοπό να καλύψει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Το ποσό και οι δικαιούχοι του Food Pass
Όπως επισημάνθηκε, το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ, θα αφορά στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Ακόμα, η χορήγηση του Food Pass θα γίνει βάσει αυστηρών ειδοδηματικών κριτηρίων, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

Προτεραιότητα, επίσης, για το Food Pass θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά και, μάλιστα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, θα υπάρξουν και ανάλογες προσαυξήσεις στην επιδότηση. Οι τελικές αποφάσεις για το Food Pass, βέβαια, θα ληφθούν στις αρχές του 2023.

Έρχεται και το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού»
Στα «σκαριά» βρίσκεται η χριστουγεννάτικη έκδοση του «καλαθιού του νοικοκυριού», όπως προκύπτει από τα όσα είπε το Σάββατο (19/11) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γωργιάδης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ. Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή φέρνει νέες τιμές και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι’ αυτόν τον λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων, θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές, να τις μειώσουν σε ποσοστό 5% ή 10%. Για ακόμα μια φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού», ώστε να πιεστούν περαιτέρω οι τιμές του.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ