Εξελίξεις για το νεκρό 7χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη. Στο αίμα του βρέθηκε…Τι λένε για το κλιματιστικό

0
136

Μια ανείπωτη τραγωδία έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, όπου ένα 7χρονο παιδί πέθανε στη Θεσσαλονίκη στο νοσοκομείο, μέσα σε τέσσερις ώρες.
Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού που μιλάει για τις τελευταίες στιγμές του, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι γιατροί του είπαν ότι ίσως φταίει το κλιματιστικό.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου, οι γιατροί στο νοσοκομείο του είπαν ότι ίσως να φταίει το κλιματιστικό του σπιτιού τους, ενώ ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, έκανε λόγο για οξεία λοίμωξη και αναφέρθηκε και στη νόσο των λεγεωνάριων.

Το 7χρονο αγόρι στη Θεσσαλονίκη, μπήκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και κατέληξε δυόμισι ώρες αργότερα μέσα στα χέρια των γιατρών.

«Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε. Αιμορραγούσε από την μύτη, το στόμα και κατέληξε».

«Τι να σας πω; Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 7χρονου, ενώ σε 15 μέρες το παιδί θα έκλεινε τα 8 χρόνια.

«Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου», συγκλονίζει η μάνα
«Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο» δηλώνει η μητέρα του παιδιού.

Τι είπαν οι γιατροί για το κλιματιστικό
Στο νοσοκομείο ακόμη, οι γιατροί, σύμφωνα με όσα λέει ο πατέρας του παιδιού στο mega, τους είπαν ότι μπορεί για το θάνατο του 7χρονου να φταίει το κλιματιστικό.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες» εξηγεί ο πατέρας.

«Οξεία λοίμωξη» και νόσος των λεγεωνάριων
Μιλώντας στο mega, ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος, σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για κάποια οξεία λοίμωξη. Αν μιλάμε για τη νόσο των λεγεωνάριων πρόκειται για μια κεραυνοβόλο βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, με θνητότητα μέχρι και 30%».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαζάνης, το μικρόβιο αυτό βρίσκεται στα λιμνάζοντα νερά τόσο των κλιματιστικών όσο και των σωληνώσεων, και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες «ξυπνάει» και προσβάλλει τον άνθρωπο.

Ο παιδίατρος είπε ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους γονείς του 7χρονου ήταν σωστές αφού τον πήγαν κατευθείαν στον γιατρό.

«Υπάρχουν λοιμώξεις και μικρόβια που μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε 1 – 2 ώρες και να απειλήσουν τη ζωή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ