Εξελίξεις στην υπόθεση της πτώσης 10χρονου απο το νοσοκομείο του Αγρινίου – Ιατρικό λάθος;

0
131

Νέα τροπή και διαστάσεις με την υπό εξέλιξη διερεύνηση υπόθεσης και την πιθανή απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν το 10χρονο αγόρι να πέσει το απόγευμα της Δευτέρας. από μπαλκόνι του 2ου ορόφου επί της οδού Παπαστράτου στο Αγρίνιο.

 

 

Πρωτίστως όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του από την πτώση εμφανίζεται βελτιούμενη αφού η χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο ισχίο ήταν απόλυτα επιτυχής και ο πνεύμονας του οποίου αγγείο είχε τραυματισθεί από τα κατάγματα στα πλευρά μετά τον αιμοθώρακα και την παροχέτευση λειτουργεί κανονικά ώστε οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την καλή εξέλιξη της υγείας του.
Αναμένεται να βγει από την καταστολή της διασωλήνωσης και σύμφωνα με τα υπάρχοντα ιατρικά στοιχεία δεν φαίνεται να έχει υποστεί κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις οπότε δεν αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Το μείζον θέμα που ήδη έχει λάβει γνώσης η Επιτροπή Ψυχικής Υγείας και έχει εγείρει έντονο προβληματισμό και όχι μόνον και θα τεθεί άμεσα προς διερεύνηση, είναι ότι το άτυχο παιδί έπασχε από χρόνιο ανίατο πρόβλημα υγείας (αυτισμό) και η θεράπων γιατρός του επειδή δεν ανταποκρίνονταν στην φαρμακευτική αγωγή, χορήγησε παραπεμπτικό για την νοσηλεία του στην Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου.
Μεταφέρθηκε συνοδευόμενο από την μητέρα του στην Παιδοψυχιατρική όπου εξετάστηκε δεν έγινε δεκτό για εισαγωγή από τον εφημερεύοντα γιατρό και παράλληλα δεν παραπέμφθηκε σε άλλο Νοσοκομείο, αλλά ρυθμίστηκε η φαρμακευτική κατ΄ οίκον αγωγή του .

 

Από την πλευρά της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου η γιατρός που το εξέτασε ρύθμισε την φαρμακευτική αγωγή του και επειδή όπως υποστηρίζει, σε αυτές τις περιπτώσεις όταν το πάσχον παιδί ζει σε ένα πολύ υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν παρουσιάζει ψυχοκινητικά προβλήματα πολλώ δε μάλλον δεν έχει εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις. Η υπόθεση υπό αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να διερευνηθεί εξονυχιστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ