Μικρά και μεγάλα παιδιά το λατρεύουν. Μωσαϊκό. Ένα από τα πιο εύκολα και πιο εντυπωσιακά γλυκά σε χρόνο μηδέν! Πάμε να δούμε την τέλεια συνταγή του mamafagito.gr;
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 βανιλίνη
3 κ.σ. κακάο
150 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
400 γρ. μπισκότα με αλεύρι ολικής άλεσης και μειωμένη ζάχαρη
60 γρ. κονιάκ
80 γρ. καρύδια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το αλάτι και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε όλο το ρολό με μεμβράνη και πιέζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
Καλή επιτυχία!