Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την έγκυο που έχασε το παιδί της: «Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»

0
95

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το περιστατικό που έχει βγει στη δημοσιότητα ότι μια έγκυος πήγε σε αυτό, αφού την έδιωξαν από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, για να γεννήσει και εν τέλει έχασε το παιδί της.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό με την έγκυο, πως: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων.

Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο COVID-19».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα COVID-19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4/3/2022.

Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από  τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ιπποκράτειο»: Δεν αιμορραγούσε η έγκυος, δεν χρειαζόταν η άμεση εισαγωγή της
Νωρίτερα σήμερα (21.7.2022) εξέδωσε ανακοίνωση και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, μετά τις καταγγελίες της εγκύου, αναφέροντας ότι παρουσιάστηκαν «ανακριβή στοιχεία» και ότι η γυναίκα δεν αιμορραγούσε και δεν χρειαζόταν η εισαγωγή της.

«Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ