Η απόλυτη συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κορμό

0
270

Μια νηστίσιμη σοκολατένια λιχουδιά από το mamafagito.gr

Ακόμη κι αν δε νηστεύετε όμως, σίγουρα αυτός ο κορμός θα γίνει ο αγαπημένος σας.

Υλικά

400 γρ. κουβερτούρα
450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
100 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
50 γρ. σταφίδες
400 γρ. χαλβάς βανίλια με ταχίνι

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τον χαλβά σε κομμάτια, προσέχοντας να μη διαλυθούν και τα βάζουμε στο μπολ.
Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας απαλά για να ισιώσει το μείγμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here