Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τον βραστήρα; Εξαφανίστε τα άλατα με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

0
280

Ο βραστήρας είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά. Βράζουμε νερό για τον καφέ, το τσάι και η συχνή του χρήση έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση αλάτων και άλλων ακαθαρσιών στο εσωτερικό του.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τον βραστήρα από τα άλατα;
Το κάθε πότε χρειάζεται καθάρισμα ο βραστήρας, εξαρτάται από τη χρήση που του κάνετε. Τα άλατα, δεν είναι πάντα εμφανή για αυτό εάν χρησιμοποιείτε τον βραστήρα σχεδόν καθημερινά, βάλτε στο πρόγραμμα το καθάρισμα του μία φορά το μήνα.

Πώς θα καθαρίσετε τον βραστήρα με υλικά που ήδη έχετε;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εξαφανίσετε τα άλατα από τον βραστήρα. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε δύο από αυτούς για τους οποίους θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας: ξύδι και λεμόνι.

Καθαρισμός του βραστήρα με λεμόνι
Βάλε νερό στον βραστήρα και αφήστε το να βράσει. Μόλις κλείσετε τον βραστήρα, ρίξτε μέσα στο βραστό νερό φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε καλά. Οι φλούδες λεμονιού θα εξαφανίσουν άλατα, βρωμιές και άσχημες μυρωδιές.

Καθαρισμός του βραστήρα με ξύδι
Ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος αλλά ίσως λίγο πιο μπελαλίδικος τρόπος να καθαρίσετε τον βραστήρα σας είναι με ξύδι. Γεμίστε τον βραστήρα με ίση ποσότητα ξυδιού και νερού. Βάλτε το μείγμα να βράσει και στη συνέχεια αφήστε το για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά. Το μπελαλίδικο στην όλη διαδικασία είναι ότι μετά θα χρειαστεί πολύ καλό ξέπλυμα για να φύγει η μυρωδιά του ξυδιού. Αφού αδειάσετε το μείγμα με το νερό με το ξύδι. Βάλτε σκέτο νερό και βράστε το. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τουλάχιστον τέσσερις φορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ