Κέικ φιστίκι

0
380

Ένα εναλλακτικό κέικ από το mamafagito.gr για τους λάτρεις του φιστικιού και των μπαχαρικών!

Υλικά για το κέικ

400 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

2 κ.σ. ξύδι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ. σκόνη φιστικιού ΜΠΑΡΔΑΣ

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα

300 γρ. καστανή ζάχαρη

⅔ κ.γ. μαγειρική σόδα

⅓ κ.γ. αλάτι

ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

1 κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

80 ml ηλιέλαιο

80 ml ελαιόλαδο

Υλικά για το γλάσο

180 γρ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

2-3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα

bardas skoni

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ξύδι στο γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη σκόνη φιστικιού ΜΠΑΡΔΑΣ , τα φιστίκια Αιγίνης, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και περασμένο με λαδόκολλα ταψάκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν το κέικ έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν είναι υγρό το εσωτερικό, το αφήνουμε για λίγα ακόμα λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, αλέθουμε καλά τη ζάχαρη σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ρευστό αλλά πηχτό. Θα συνεχίσει να είναι λίγο κοκκώδες (αφού η καστανή ζάχαρη είναι κρυσταλλική). Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ, πασπαλίζουμε με κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!

karta bardas

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ