Κέικ μελιού

Ένα γρήγορο και υγιεινό κέρασμα από το mamafagito.gr για μικρούς και μεγάλους. Χωρίς ζάχαρη, μόνο με μέλι!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. ηλιέλαιο
150γρ. μέλι
3 αυγά
180γρ. γάλα
220γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 γεμάτα κ.γ baking powder
1 1/2 κ.γ κανέλα
100γρ. σταφίδες
100γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

cake meliou

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες μαζί με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε 5 λεπτά να μουλιάσουν. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό. Ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε σταδιακά το μέλι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και  προσθέτουμε αργά το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Κατόπιν, Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι  και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα. έλος, βάζουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Λαδώνουμε -αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 50 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα