Κεραμέως: «Τέλος» στους αναπληρωτές – Έρχεται νέο σύστημα διορισμού για μόνιμες θέσεις

0
162

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και το φαινόμενο των «αναπληρωτών».
Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί «αποτελεί στρέβλωση».

Οι αναπληρωτές, θα «ενεργοποιούνται» μόνο για να καλύπτον κάποια έκτακτη ανάγκη.

«Προ των πυλών» φαίνεται να είναι, για αυτό το λόγο, η κατάρτιση νομοσχεδίου, μέσω του οποίου θα προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

Τι θα προβλέπει το νέο σύστημα διορισμών

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αρχίζει να επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών και μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, χωρίς, ωστόσο να έχουν δοθεί επισήμως λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει.

Μένει πλέον να φανεί τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αναμένουν το διορισμό τους σε μόνιμες θέσεις καθώς και όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών Παιδαγωγικές σχολές καθώς και τα λεγόμενα «καθηγητικά» τμήματα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο και δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει ως «κορμό» τις εξετάσεις ΑΣΕΠ» ενώ θα υπάρξει συνυπολογισμός στην μοριοδότηση που θα σχετίζεται με την προϋπηρεσία, την παιδαγωγική κατάρτιση, κοινωνικά κριτήρια κλπ.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ