Κλείνουν νωρίτερα για Χριστούγεννα τα σχολεία;

0
146

Όσον αφορά στο πρόωρο κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «δεν καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία» και ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση από ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση.

 

Το κλείσιμο το σχολείων όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά και γενικότερα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές έχει αποκλείσει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την υπογράμμιση ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία αλλά και να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου και γι’ αυτό το λόγο δαπανά τεράστια κονδύλια για αυξημένο αριθμό τεστ στα παιδιά.

Μάλιστα επεσήμανε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000 και σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού περίπου 15.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ