Κλειστά σχολεία;

0
246

Κλειστά Σχολεία: Υπάρχει πρόταση στην επιτροπή για άμεσο κλείσιμο των σχολείων – Τα πάνω κάτω φέρνει ξανά η πανδημία και στην εκπαίδευση
Θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία; Ποιοι τοποθετούνται υπέρ και ποιοι κατά της επαναφοράς του λουκέτου σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων; Ενώ το προηγούμενο διάστημα μιλούσαμε για το άνοιγμα των σχολείων τώρα φαίνεται πως πάμε ολοταχώς για το ανάποδο!

Τα παραπάνω ερωτήματα ταλανίζουν όλους τους πολίτες και περισσότερο τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναμένουν με αγωνία αύριο τη συνεδρίαση των ειδικών.

Οι λοιμωξιολόγοι με την σειρά τους βρίσκονται σε μία συνεχή διαδικασία όπου κανουν προσθαφαιρέσεις μέτρων αποφασισμένοι πως η καραντίνα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αυστηροποιηθεί.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως υπάρχει πρόταση εντός της επιτροπής για να κλείσουν τουλάχιστον τα γυμνάσια την επόμενη εβδομάδα και ανάλογα τις εξελίξεις και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Δ.Ε. και της Π.Ε.

Γνωρίζουμε πως η κυρίαρχη άποψη είναι να υπάρξει αναμονή ακόμα λίγων ημερών και να ξανά συνεδριάσει η επιτροπή για το τι θα γίνει για τις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εδώ να τονίσουμε πως ο κατάλογος με τις κόκκινες περιοχές έχει αυξηθεί το ίδιο και τα κλειστά σχολεία σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας.

“Κλείστε τα όλα τα σχολεία τώρα!”
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για αυτή την πληροφορία που σας αποκαλύπτουμε καθώς όλη αυτή την εβδομάδα οι περισσότεροι επιστήμονες λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού με τις δηλώσεις τους φαίνονται φανερά προβληματισμένοι. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα τοποθετούνται άμεσα υπερ του κλεισίματος των σχολείων.

Πιο χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κου Εξαδάκτυλου που υποστήριξε να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία, και τα γυμνάσια και τα λύκεια!

«Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Περιορισμός στις μετακινήσεις
Στις κόκκινες περιοχές τοποθετούν οι ειδικοί από σήμερα την Αττική τη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα. Μάλιστα για τις δύο τελευταίες προτείνουν ολικό Lockdown

Μέλος της επιτροπής δήλωσε στο alfavita.gr πως πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις καθώς βρισκόμαστε πολύ “κοντά σε μεγάλο πισωγύρισμα”.

Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαρχος ενός σκληρού lockdown στις κόκκινες περιοχές τριών εβδομάδων με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα

Τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων ξανά
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1070 κρούσματα σήμερα, εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται 87 και στην Αχαΐα τα 81.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ήταν η τρίτη συνεχόμενη μέρα με αριθμό κρουσμάτων με τετραψήφιο αριθμό και έτσι νέα μέτρα βρίσκονται συνεχώς στο τραπέζι των ειδικών.

Νέες δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως – Δεν υπάρχει εισήγηση
Ενώ αυξάνονται οι φωνές των επιστημόνων που κάνουν λόγο για κλείσιμο των σχολείων η Υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμμία εισήγηση από τους ειδικούς ούτε και κάποια προγραμματιμένη συζήτηση

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε στη βάση των εισηγήσεων που μας δίνουν…», ανέφερε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ