Κορονοϊός: Συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή την Δευτέρα – Ποια επιπλέον μέτρα είναι στο «τραπέζι»

0
138

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και οι αθλητικές διοργανώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο
Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα το πρώτο πακέτο μέτρων για την αποτροπή της διασποράς κορονοϊού, ωστόσο από την Δευτέρα έρχεται το δεύτερο πακέτο, που θα αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά πάσα πιθανότητα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τα μέλη της οποίας θα εκτιμήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και ιδιαιτέρως με την διασπορά στη χώρα μας της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία και θα κρίνει, εάν τα επιπλέον μέτρα που θα προταθούν, θα εφαρμοστούν μετά ή πριν την Πρωτοχρονιά. Για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν, προϊδέασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Open.

Ειδικότερα, τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και τις αθλητικές διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» βρίσκεται ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τα οποία ενδεχομένως θα κλείνουν τα μεσάνυχτα. Επίσης, μελετάται το σενάριο να απαγορευθεί η παρουσία ορθίων σε αυτούς τους χώρους, καθώς και να μπει περιορισμός και στους καθήμενους. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε ο κ. Πλεύρης, τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για 15 ημέρες, καθώς η κυβέρνηση κατανοεί ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί πάρα πολύ.

Όσον αφορά στις αθλητικές διοργανώσεις, στο «τραπέζι» βρίσκεται ο περιορισμός της παρουσίας φιλάθλων στο 30% της χωρητικότητας του γηπέδου ή ακόμα και να τελούνται οι αγώνες χωρίς φιλάθλους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ