Κρίσιμες οι σημερινές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις κυρώσεις . Τι θα ανακοινωθεί.

0
135

Η επόμενη σελίδα στο πολυσέλιδο βιβλίο της πανδημίας γράφεται αυτές τις ώρες και αφορά στο περιεχόμενο των κυρώσεων που θα εφαρμοστούν σε όλους όσους αρνηθούν να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στην επιχείρηση «Ελευθερία». Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι οι εργαζόμενοι κοντά σε ευπαθείς ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να επεκταθεί το μέτρο και για το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα πάρει σειρά αμέσως μετά.

Το ερώτημα, ωστόσο – και δεν είναι απλό – είναι τί θα σημαίνει αυτό. Κατά τις ίδιες πηγές, η αναστολή εργασίας θα σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δε θα αμείβεται. Θα βγαίνει, δηλαδή, αναγκαστικά, σε μία άδεια άνευ αποδοχών, χωρίς πάντως, καμία πιθανότητα να συνδεθεί αυτό με ζήτημα απόλυσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες από όσα συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες αναφέρουν ότι εξετάζεται και το σενάριο να υπάρξουν κλιμακωτές κυρώσεις, οι οποίες θα αυξάνονται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ως παράδειγμα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν το ενδεχόμενο να δίνεται πίστωση χρόνου και αναλόγως της ανταπόκρισης ή μη να ορίζεται και η ανάλογη «ποινή».

Όλα αυτά θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς σήμερα το πρωί. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, αν και υπολογίζει τις μεγάλες αντιδράσεις, και μετά βεβαιότητας τους κοινωνικούς κραδασμούς που θα προκληθούν από το γεγονός ότι ένας αριθμός εργαζόμενων θα βρεθεί από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς μισθό, έχει αποφασίσει να «»σφίξει» τον κλοιό γύρω από τους αρνητές και όσους εξακολουθούν να διστάζουν, καθώς φοβάται ότι ένα τέταρτο, σαρωτικό κύμα, θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερα και πιο ευρεία οικονομικά προβλήματα.

Αυτό ήταν και το μήνυμα του χθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, με φόντο το εκρηκτικό μείγμα των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων που δείχνουν αφενός μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων και αφετέρου θεαματική μείωση της ηλικίας των πολιτών που νοσούν.

Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από νωρίς χθες το πρωί, μέχρι το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις και αποφασίστηκε να ενταχθούν αναφορές τόσο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όσο και για τους περιορισμούς στην εστίαση.

Οι σημερινές εξαγγελίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κλίμα του επόμενου διαστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ