Κυριάκος Μητσοτάκης για Lockdown- “Ξεχάστε την 1η Μαρτίου. Δεν ανοίγουμε με τόσα κρούσματα”

0
227
mitsotakis_synodos_koryfis

Να μην υπάρξει χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό ήταν το μήνυμα που έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 2.147 νέα κρούσματα με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Πρόσθεσε ότι “έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες. Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δίκαιου, το θεσμικό πλαίσιο για την καθιέρωση της τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά και το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς είναι τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

nassosblog.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ